Selecció de treballs realitzats a la 6a edició de la UMVA

Selecció de treballs realitzats a la 6a edició de la UMVA.



PLUS ULTRA


Vídeo realitzat per: Marc Bardají, Alan Ferrando, Miriam Curto, Marta Alonso

Nuestro vídeo destaca la relación entre el espacio interior y exterior en las viviendas del barrio de Barcelona en Plus Ultra. Estas relaciones son relatadas por una vecina anónima del barrio que muy amablemente nos abrió las puertas de su casa. El hilo conductor del vídeo es una entrevista a la vecina matizando también dos conceptos y percepciones, el de la vecina y el nuestro como estudiantes universitarios.

VALLCARCA


Vídeo realitzat per: Maria del Mar Jerez, Iván Lozano, Lucca Mariotto

El trabajo quier mostrar que Vallcarca sigue su lucha por un barrio mejor, sigue reivindicando mediante manifestaciones lo que necesitan, por contra la constructora sigue dañando al barrio, sigue construyendo viviendas de lujo cuando hacen falta mas institutos y escuelas bressol.


Vídeo realitzat per: Frederic Mata

A partir dels anys 30, a causa de la forta immigració, s’estableix una població permanent que canviarà el caràcter del barri, naixent les petites casetes típi- ques de planta baixa més un.

Als anys 60, Vallcarca tenia un teixit urbà ric i cohe- sionat, amb carrers curts i estrets on proliferaven tot tipus de comerços. Hi havia bacallaneria, espar- denyeria, merceria, dos colmados, una carnisseria i mitja dotzena de bars.

TRINITAT NOVA


Vídeo realitzat per:  José Luis Rodríguez, David Huri, Maria Isabel Trinidad

Aquest treball, més que tractar una problemática del barri, parla de la importància de la mirada sobre la percepció de l'espai. Aquest grup está format per alumnes extrangers, per tant la seva mirada al barri es distant, el vídeo reflecteix aquesta distancia i mostra el lloc com un paisatge aliè que es observat.

Our video tries to show the entire process we have been through with our short relationship with Trinitat Nova.Like aliens, we went to a place we didn't know and we started to establish a statement about the neighbourhood. We asked the locals some questios about the barrio, we got answers, and we translated them in our minds.


0 comments :

Publicar un comentario